Newcastle in een dag (minicruise): wat ga ik doen? - Reistips (2024)

Als je een minicruise boekt en je slechts een dag in Newcastle verblijft, vind je het misschien moeilijk om te bepalen op welke manier je deze dag zo optimaal mogelijk kunt benutten. In dit blogbericht zetten wij de mogelijkheden voor je op een rij.

Zoals je in deze blogpost kunt lezen, arriveer je ’s ochtends rond 9.30 uur in de stad . Uiterlijk 15.45 uur moet je met de bus terug richting de haven. Je hebt dus een beperkte tijd te besteden in Newcastle. Desondanks kun je met een goede planning veel van deze stad zien! Allereerst is het goed om te weten dat Newcastle een kleine stad is. Alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand gelegen en dankzij de uitstekende bewegwijzering is het haast onmogelijk om te verdwalen.

Het Metrocentre, het winkelparadijs van Europa

Veel mensen komen naar Newcastle met één doel: shoppen. Het hoogtepunt van je bezoek aan Newcastle zal dan het Metrocentre zijn, gelegen in Gateshead op een busrit van een kwartier van de stad. In dit grootste winkelcentrum van Europa zijn maar liefst 330 winkels en meer dan 50 restaurants gevestigd. De winkels zijn open tot laat in de avond en ook op zondag. Hier kun je je met gemak een hele dag vermaken. Weet wel dat wanneer je naar dit shoppingcentrum gaat, je weinig tot geen tijd overhoud om wat van de stad zelf te zien. Het Metrocentre is eenvoudig bereikbaar vanaf het centraal station van Newcastle met de shuttlebus Metrocentre nummer 100.

Newcastle: de bezienswaardigheden

Newcastle heeft een heel aantal plekken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Om je een beeld te geven van de bezienswaardigheden in Newcastle, hebben we deze hieronder voor je op een rij gezet.

China Town

De Chinatown is één van de oudere wijken in Newcastle. Het ligt ten noorden van het centraal station op de weg richting St. James’ Park. De toegangspoort van Chinatown vlakbij het voetbalstadion is het mooiste gedeelte van de wijk.

St. James’ Park

Het voetbalstadion van Newcastle United, St. James’ park, staat middenin de stad. Op de plek van het stadion wordt al sinds 1880 voetbal gespeeld. Voetbalclub Newcastle United speelt hier al sinds 1892. De huidige capaciteit van het stadion is 52.387 toeschouwers. Tegen betaling kun je een stadiontour maken. Klik hier voor meer informatie.

The Great North Museum

In het Great North Museum kun je interactief kennis maken met de flora en fauna. Daarnaast zijn er ook volkeren uit de oudheid (onder andere de Inca’s, Maya’s, Romeinen en Egyptenaren) op een leuke manier ten toon gesteld. Het skelet van een T-Rex en een eeuwenoude mummie uit het oude Egypte zijn de hoogtepunten van dit museum. De toegang is overigens gratis.

Grey Street

De Grey Street is één van de belangrijkste winkelstraten van Newcastle. Aan de top van de Grey street bevindt zich het Greys Monument. Dit standbeeld is gemaakt ter ere van de voormalige minister Earl Gray.

Millennium Brigde

De rivier de Tyne scheidt de twee stadsdelen Gateshead en Newcastle van elkaar. Om het ene stadsdeel met het andere te verbinden, zijn er een aantal imponerende bruggen gebouwd. De Millennium brug, gebouwd in 2001, is één van de mooiste. De kantelbrug is zowel voor voetgangers als fietsers toegankelijk. Vanaf de brug heb je een mooi uitzicht over de oevers van de Tyne.

Castle Keep

Newcastle dankt haar naam aan dit fort. In 1080 werd dit fort uit hout opgebouwd. Later is het herbouwd met stenen. Castle Keep is één van de mooiste overgebleven bouwwerken van het Normandische tijdperk. Het is voor bezoekers opengesteld. Kijk hier voor de openingstijden en entreeprijzen.

Voorbeeldroute Newcastle in 1 dag:

Wij gingen naar Newcastle met als doel om zoveel mogelijk van deze stad te zien. Wij hebben er daarom ook voor gekozen om niet te gaan shoppen. Dankzij onderstaande route hebben we binnen de korte tijd dat we in Newcastle waren, alle bezienswaardigheden gezien die we wilden zien. In totaal is de route zo’n 6,5 kilometer lang en stelt je in staat om zoveel mogelijk van de stad Newcastle te zien in 1 dag.

Onze wandelroute begon bij het centraal station (letter A op de kaart). Dit is de aankomst- en vertrekplaats van de bus die je van en naar de terminal in de haven brengt. Vanaf het centraal station zijn we via Chinatown (letter B op de kaart) in de richting van het St. James’ Park gelopen (letter C op de kaart). Onderweg naar het Great North Museaum (letter E op de kaart), kwamen we langs de Church of St. Thomas the Martyr (letter D op de kaart). Het museum was de meest noordelijke bezienswaardigheid die we wilden zien.

Via de Grey street (letter F op de kaart), zijn we richting de rivier de Tyne gelopen. Aan de oever van de rivier heb je een mooi uitzicht op de verschillende bruggen die beide stadsdelen met elkaar verbinden. De Millennium Bridge springt het meest in het oog (letter G op de kaart). Aan de overkant van de rivier zie je ook de Sage Gateshead, een bijzonder bouwwerk dat dienst doet als concertgebouw. Langs de oever van de Tyne kun je in de richting lopen van Castle Keep (letter H op de kaart). Naar gelang de tijd het toelaat, kun je op weg naar het centraal station ook de St. Mary’s Cathedraal meepakken (letter I op de kaart). Om de bus niet te missen, dien je uiterlijk om 15.45 uur (Engelse tijd) terug te zijn bij het centraal station. In ons reisverslag van de minicruise naar Newcastle vind je meer informatie over onze looproute en tijdsbesteding in Newcastle.

Open de route in Google Maps

Lees ook:

  • Een minicruise naar Newcastle met DFDS Seaways, hoe gaat dat in zijn werk?
  • De Budapest Card, ja of nee?| Stedentrip Boedapest
  • Openbaar vervoer in Boedapest: Budapest Travel Card
  • Livu Akvaparks Riga: spectaculair waterpretpark
Newcastle in een dag (minicruise): wat ga ik doen? - Reistips (2024)

References

Top Articles
Mikayla Campinos Leaks: Privacy, Impact, and Online Safety
A Bite of His Heart - lovenmaze
Diario Las Americas Rentas Hialeah
Methstreams Boxing Stream
Wellcare Dual Align 129 (HMO D-SNP) - Hearing Aid Benefits | FreeHearingTest.org
Shs Games 1V1 Lol
7.2: Introduction to the Endocrine System
Okatee River Farms
Xrarse
Acbl Homeport
Hello Alice Business Credit Card Limit Hard Pull
Pollen Count Los Altos
12 Best Craigslist Apps for Android and iOS (2024)
Regular Clear vs Low Iron Glass for Shower Doors
Ap Chem Unit 8 Progress Check Mcq
Shooting Games Multiplayer Unblocked
Inevitable Claymore Wow
Bowie Tx Craigslist
Mile Split Fl
ARK: Survival Evolved Valguero Map Guide: Resource Locations, Bosses, & Dinos
List of all the Castle's Secret Stars - Super Mario 64 Guide - IGN
Sprinkler Lv2
Nhl Tankathon Mock Draft
Azpeople View Paycheck/W2
Www.dunkinbaskinrunsonyou.con
Home
Stihl Dealer Albuquerque
3Movierulz
2011 Hyundai Sonata 2 4 Serpentine Belt Diagram
Speechwire Login
Movies - EPIC Theatres
Vivification Harry Potter
Craigslist Middletown Ohio
Grays Anatomy Wiki
Lowell Car Accident Lawyer Kiley Law Group
Blackstone Launchpad Ucf
Tamilrockers Movies 2023 Download
Indiana Immediate Care.webpay.md
Pickle Juiced 1234
Hotels Near New Life Plastic Surgery
Anya Banerjee Feet
8 Ball Pool Unblocked Cool Math Games
Stewartville Star Obituaries
Nail Salon Open On Monday Near Me
Differential Diagnosis
Petra Gorski Obituary (2024)
Squalicum Family Medicine
Missed Connections Dayton Ohio
Publix Store 840
Powah: Automating the Energizing Orb - EnigmaticaModpacks/Enigmatica6 GitHub Wiki
Charlotte North Carolina Craigslist Pets
Overstock Comenity Login
Latest Posts
Article information

Author: Ms. Lucile Johns

Last Updated:

Views: 6452

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Lucile Johns

Birthday: 1999-11-16

Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

Phone: +59115435987187

Job: Education Supervisor

Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.