Stedentrip Newcastle - Tips, advies & actuele aanbiedingen (2024)

Newcastle upon Tyne is een historische stad in het noorden van Engeland. Officieel heet de stad Newcastle upon Tyne, maar dit wordt vaak afgekort als Newcastle. Tijdens een vakantie Newcastle kan je zowel genieten van moderne als van historische elementen van de stad. Ook voor shopaholics is er in deze Britse stad enorm veel te beleven. Je kunt onwijs goed winkelen in het centrum van de stad. Lees meer tips en informatie over een stedentrip Newcastle.

Stedentrip Newcastle boeken? Bekijk de aanbiedingen!

Aanbiedingen bekijken

Vakantie Newcastle

Een vakantie naar Newcastle kan je op verschillende manieren besteden. Later in dit artikel gaan we verder in op een stedentrip Newcastle, maar ook andere vormen van vakantie zijn erg populair in deze stad. Populaire reizen naar Newcastle in Engeland:

  • Cruise
  • Minicruise
  • Stedentrip
  • Last minute

Bezienswaardigheden Newcastle

De stad Newcastle heeft ontzettend veel te bieden qua bezienswaardigheden. Tijdens een stedentrip of citytrip Newcastle hoef je je geen moment te vervelen. We zetten de leukste bezienswaardigheden voor tijdens je stedentrip Newcastle voor je op een rij:

  • The Castle Keep – The Castle Keep is een kasteel, middenin het centrum van Newcastle. Dit kasteel vlakbij de rivier de Tyne is gebouwd rond 1178. De stad Newcastle upon Tyne dankt zijn originele naam aan dit indrukwekkende kasteel. Dit kasteel kreeg de naam New Castle upon Tyne. Geniet van het prachtige uitzicht wat je vanaf het dak van het kasteel hebt.
  • Millennium Bridge – De Gateshead Millenium Bridge is een brug over de Tyne, de rivier die door Newcastle upon Tyne stroomt. Je kunt over de brug wandelen en fietsen van Newcastle upon Tyne naar Gateshead en omgekeerd. Het is een bijzondere brug, want het is de eerste kantelbrug ter wereld. Een bijzondere bezienswaardigheid tijdens je stedentrip Newcastle.
  • St. James Park – Ben je een voetballiefhebber? Dan moet je tijdens je vakantie Newcastle zeker deze bezienswaardigheid bezoeken. St. James Park is het voetbalstadion van de voetbalclub uit de stad: Newcastle United FC. Dit stadion staat middenin de stad, waardoor het veel invloed heeft op het dagelijks leven van de inwoners. Bijna iedere wedstrijd is uitverkocht, maar probeer zeker een kaartje te bemachtigen om een voetbalwedstrijd bij te wonen. Dit is een onvergetelijke ervaring!
    TIP: Lees meer over voetbalreizen naar Engeland.
  • Grey Street – Volgens inwoners is dit de mooiste straat van Newcastle, dit moet je dus zeker bewonderen tijdens je stedentrip Newcastle. Deze straat is inderdaad prachtig. De straat uit 1830 is gebouwd in Gregoriaanse stijl en dit zie je terug in de puien langs de weg. Aan deze beroemde straat vind je tevens de trekpleister Theater Royale.
  • Grainger Market – Dit is een ontzettend leuk uitje tijdens een citytrip Newcastle. Grainger Market is een overdekte markt en bevindt zich in een historisch pand. Het is een erg gezellige plek waar je werkelijk van alles kunt kopen. Van etenswaar tot leuke souvenirtjes. De markt is open van maandag t/m zaterdag tussen 09:00 en 17:30. (Op woensdag is de markt al om 17:00 gesloten.)
  • Saint Nicholas Cathedral – Saint Nicholas Cathedral is een kathedraal met een geschiedenis. Oorspronkelijk werd in 1091 op deze plek een kerk gebouwd, maar deze werd in 1216 verwoest door een brand. Toen werd er in 1359, op exact dezelfde plek, een nieuwe kerk gebouwd. Maar ook deze bleef niet in tact. In 1640 viel Schotland binnen en het interieur werd totaal vernield. Uiteindelijk is ook dit hersteld en in 1862 werd de kerk een kathedraal.
  • The Baltic – The Baltic is een leuk museum om te bezoeken tijdens je stedentrip naar Newcastle. Dit museum is een museum voor de moderne kunst. De toegang is gratis.

Reis naar Engeland boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Reisaanbieders bekijken

Direct boeken

Wil je graag direct een vakantie of stedentrip Newcastle boeken? Dat kan. We hebben een aantal fijne reizen voor je geselecteerd. Zowel cruises als stedentrips. Bekijk het aanbod en vergelijk de prijzen en beschikbaarheid.

Stedentrip Newcastle zelf samenstellen

Een stedentrip Newcastle kan je op verschillende manieren boeken. Je kunt bij een gerenommeerde reisaanbieder een citytrip Newcastle boeken. Je hoeft dan zelf niets meer te doen, het reisbureau regels alles voor je. Van vlucht tot hotel. Een andere manier is een vakantie Newcastle zelf samenstellen. Je boekt eenvoudig zelf een vliegticket en huurt zelf een hotel. Het voordeel hieraan is dat je alles zelf bepaalt. Je kiest zelf de vluchttijden, de lengte van je vakantie en de luxe van je hotel of hostel. En het grootste voordeel: je bepaalt je eigen budget. Wil je een goedkope stedentrip? Boek dan een goedkoop hotel of hostel, zonder al te veel gedoe.

Goedkoop vliegen naar Newcastle

Wil je zelf je citytrip samenstellen? Dan wil je vast zo goedkoop mogelijke vliegtickets. Vliegen naar Newcastle hoeft niet duur te zijn. Er zijn al retour vliegtickets voor €121,-. Newcastle heeft een eigen luchthaven, vanuit Amsterdam Schiphol vlieg je met een rechtstreekse vlucht naar Newcastle Airport. Bekijk onderstaande vergelijkingswebsite en merken en vergelijk de verschillende prijzen voor een vliegticket.

  • Tix.nl
  • Vliegennaar.nl
  • Transavia

Populaire hotels

In Newcastle zijn ontzettend veel hotels, hostels, B&B’s en meer overnachtingsmogelijkheden. Van goedkope hostels tot luxe hotels waar je kunt genieten van alle luxe en rijkdom die je maar wilt. En alles wat hier tussen zit. Je kunt eenvoudig en snel online prijzen van hotels in Newcastle vergelijken. Gebruik bijvoorbeeld onderstaande vergelijkingswebsites:

  • Trivago
  • Tix.nl

Goedkoop hotel boeken? Ontdek Trivago!

Aanbiedingen bekijken

Newcastle wat te doen

Wat is er te doen in Newcastle tijdens een citytrip? Uiteraard kan je de verschillende bezienswaardigheden van de Britse stad bezoeken. De stad kent leuke bezienswaardigheden die zeker het bezoeken waard zijn. Daarnaast zijn er nog een heel aantal leuke dingen te doen in Newcastle. Huur bijvoorbeeld fietsen tijdens je stedentrip Newcastle. Leer de stad vanaf de fiets kennen. Verder kan je ontzettend goed shoppen in Newcastle. Veel toeristen komen jaarlijks naar deze stad in Groot-Brittannië vanwege de vele winkels en het gezellige centrum. Wat te doen in Newcastle?

  • Bezoek de brug The Quayside
  • Wandel door de historische plek Victoria Tunnel
  • Ontdek St. James’ Park; het prachtige stadion van de stad
  • The Discovery Museum

Newcastle shoppen

Voor velen toeristen is de hoofdreden van een stedentrip Newcastle de vele winkels. Newcastle wordt ook wel gezien als de shophoofdstad van Europa. De belangrijkste winkelstraat is Northumberstreet. Alle grote modeketens hebben hier een winkel. Winkelen in Newcastle kan ook in één van de winkelcentra. In het centrum vind Eldon Square, een overdekt winkelcentrum. Eldon Square bestaat uit ruim 140 winkels. Nog niet genoeg van al het shoppen? Pak dan de bus naar Gateshead en ga verder met shoppen in MetroCentr. MetroCentr is het grootste winkelcentrum van Europa.

TIP: Heb je je citytrip Newcastle al gepland maar blijkt het veel te gaan regenen? Ga dan lekkereen dag of middag shoppen.

Uitgaan Newcastle

Uitgaan kan ontzettend goed tijdens een stedentrip Newcastle. Er zijn veel gezellige en hippe pubs, bars en clubs waar je een lekker drankje kunt drinken. De meeste gezelligheid vind je in Quayside, hier zijn de meeste restaurants, clubs en bars.

Stedentrip Newcastle - Tips, advies & actuele aanbiedingen (2024)

References

Top Articles
Unfallen Joy and the Tragedy of Love: “Waterloo Bridge” - VoegelinView
Waterloo Bridge (1940): One of the Great Romantic Tragedies in Film
Bubble Guppies Who's Gonna Play The Big Bad Wolf Dailymotion
Bild Poster Ikea
Safety Jackpot Login
UPS Paketshop: Filialen & Standorte
Katmoie
Phone Number For Walmart Automotive Department
St Als Elm Clinic
Best Theia Builds (Talent | Skill Order | Pairing + Pets) In Call of Dragons - AllClash
Nwi Police Blotter
Xrarse
Strange World Showtimes Near Cmx Downtown At The Gardens 16
ATV Blue Book - Values & Used Prices
What Is Njvpdi
Animal Eye Clinic Huntersville Nc
Peraton Sso
Becu Turbotax Discount Code
Craigslist Blackshear Ga
Transfer and Pay with Wells Fargo Online®
Where to Find Scavs in Customs in Escape from Tarkov
Edicts Of The Prime Designate
Curver wasmanden kopen? | Lage prijs
Vegito Clothes Xenoverse 2
Reborn Rich Kissasian
Redfin Skagit County
What Equals 16
Snohomish Hairmasters
Usa Massage Reviews
Healthy Kaiserpermanente Org Sign On
Kuttymovies. Com
Maths Open Ref
Deepwoken: Best Attunement Tier List - Item Level Gaming
Aid Office On 59Th Ashland
Homewatch Caregivers Salary
Kvoa Tv Schedule
Best Weapons For Psyker Darktide
Leatherwall Ll Classifieds
Petsmart Northridge Photos
“Los nuevos desafíos socioculturales” Identidad, Educación, Mujeres Científicas, Política y Sustentabilidad
Walmart Pharmacy Hours: What Time Does The Pharmacy Open and Close?
Alston – Travel guide at Wikivoyage
QVC hosts Carolyn Gracie, Dan Hughes among 400 laid off by network's parent company
Login
Honkai Star Rail Aha Stuffed Toy
Sky Dental Cartersville
Sacramentocraiglist
Bonecrusher Upgrade Rs3
Premiumbukkake Tour
Skyward Login Wylie Isd
Vcuapi
Glowforge Forum
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated:

Views: 6450

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.